Consum sostenible i nens? Combatre el canvi climàtic està a les mans de tots, fins i tot dels més petits de la casa! Avui us donarem 5 consells de consum sostenible pel dia a dia dels nens i nenes.

     1. Adéu al paper de plata!

Cada dia els nens i nenes van a l’escola i porten el seu esmorzar preparat de casa amb molt amor, però… amb què l’emboliquem? Dia rere dia un munt de paper de plata o film transparent acaba a les escombraries de les escoles. Per què no provem d’utilitzar mètodes reutilitzables? Com ara portar els cereals o la fruita en un taper, o bé utilitzar fundes de tela pels entrepans.

D’aquesta manera evitem malbaratar recursos i també ens estalviem diners.

 

     2. Perquè tanta llum?

A qui no li ha passat de deixar-se les llums enceses quan ha sortit d’una habitació pensant que tornaria en pocs minuts? Confessem-ho, a tots ens ha passat! Així que un bon hàbit que hem de practicar tant grans com petits és a apagar el llum quan sortim per la porta de l’habitacióAixò es pot aplicar a qualsevol lloc, sigui a casa o a l’escola.

Així només estarem utilitzant les llums necessàries i l‘electricitat justa!

 

     3. Llum solar vs. llum elèctrica

Quan ens aixequem al matí toca pujar les persianes i obrir les cortines per deixar entrar la llum! La quantitat d’electricitat que podem estalviar així evitant encendre més llums dels necessaris no té preu.

D’aquesta manera, quan toqui fer deures o llegir un conte, si ho fem a prop d’una finestra, ajudarem al nostre planeta. Però no només podem fer això, també podem sortir i fomentar les activitats exteriors aprofitant les hores de llum quan arribi el bon temps com anar a parcs o fer alguna excursió al cap de setmana.

 

     4. Calefacció o aire condicionat? Tot ben tancat!

Quan s’acosta l’estiu o l’hivern i vulguem encendre els climatitzadors cal que tots fem una volta per casa per veure que tot estigui ben tancat. Sembla una cosa molt bàsica, però molts cops no ens adonem i alguna finestra es queda una mica oberta i per allà s’escapa la temperatura i es mantingui durant menys estona.

Si ens assegurem entre tots que està tot tancat estalviarem molta energia a casa!

 

     5. El joc de reciclar i reutilitzar

Quan una cosa es trenca ens pensem que perd el seu valor, però… No sempre és així! Moltes vegades simplement cal una mica d’imaginació per donar una nova vida a les nostres coses.

Una bota d’aigua que té un forat? Es pot convertir en un test per les nostres plantes. I una samarreta vella que ja no ens posem? Es pot transformar en draps per poder netejar la pols. Una llauna es pot convertir en un pot pels llapis o una ampolla de pàstic en un estoig per l’escola.

D’aquesta manera donem un nou ús a objectes que acabarien a les escombraries.

 

Aquests són alguns dels consells que podem aprendre en el nostre taller d’Accions per un món més sostenible que realitzem a les escoles.

Cal que des de ben petits els eduquem amb l’amor per la natura i pel nostre planeta, ja que tots podem contribuir a millorar-lo!

Obrir xat
1
Hola, pregunta'ns pel whatsapp el que vulguis!